U Opatiji održana druga edukacijska radionica na temu eno i gastro turističkog proizvoda

petak, 16.06.2017. 13:49

Hrvatska obrtnička komora i Hrvatska turistička zajednica zajedničkom suradnjom provele su drugu od četiri najavljene edukacijske radionice na temu eno i gastro turističkog proizvoda. 

Edukacijska radionica je 14. lipnja uspješno održana u Opatiji u Hotelu Ambasador.

filippo saporito (15)

Sudionicima u sklopu radionice ponuđen je edukativni sadržaj o svjetskim trendovima u području gastronomije i enologije kao i marketinškim trendovima o kojima su govorili ugledni gosti koje na putu ka uspjehu vodi inventivnost, istraživanje, znatiželja i želja za stvaranjem osobne „priče“ novih i zanimljivih okusa.

Govornici na radionici bili su vrhunski chefovi Michelina Lionel Levy i Filippo Saporito.

Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Fréchona i Alaina Ducassea, dok je chef Saporito glavni chef i suvlasnik restorana „La Leggenda dei Frati“ u blizini Firence.

Na radionici je sudjelovala i chef slastičarka Ombretta Giovannini, koja je radila u mnogim vrhunskim restoranima te AIS sommelierka Elena Schipani, koja radi na promociji hrane i pića, ali i kao brand manager za brojne tvrtke i ustanove. U sklopu radionice je održana i degustacija jela i slastica pripremljenih tijekom radionice.

Uz kušanje domaćih i internacionalnih vina, o njihovu sljubljivanju s hranom govorila je ugledna sommelierka Mire Šemić, te Sandi Paris, četverostruki pobjednik nacionalnih prvenstava najboljih sommeliera koji je predstavljao Hrvatsku na brojnim europskim i svjetskim nadmetanjima sommeliera.

sandi paris (7)

Podsjećamo kako je radionica u Opatiji druga u nizu od ukupno četiri radionice koje će se tijekom 2017. godine organizirati u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

Preostale dvije radionice održati će se na jesen u Zagrebu i Osijeku. Radionice su prvenstveno  namijenjene  chefovima u restoranima, voditeljima ugostiteljskih objekata i sl., te pružaju vrhunski edukativni sadržaj i informacije o svjetskim trendovima u segmentu gastronomije i enologije.