Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

petak, 25.03.2016. 10:10   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Naplata zahoda za goste u ugostiteljskim objektima

Ministarstvo turizma - Samostalni sektor turističke inspekcije, dostavilo je pojašnjenje vezano za naplatu zahoda u ugostiteljskim objektima.

više...

četvrtak, 24.03.2016. 11:34   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Nelojalna konkurencija ugostiteljima

Nelojalnu konkurenciju ugostiteljima provode oni koji uslužuju kupca, a nisu registrirani za ugostiteljstvo, ističe predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Nenad Šepak. To su najčešće pekarnice, kiosci i manje trgovine.

više...

srijeda, 30.03.2016. 9:12   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Nesukladnosti u provedbi Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda

U inspekcijskim nadzorima koje provodi sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja temeljem Zakona o sanitarnoj inspekciji (NN 113/08 i 88/10) i Zakona o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda (NN 125/08, 55/09 - ispravak, 119/09 i 94/13), utvrđene su nesukladnosti u vezi s odredbama o zabrani uporabe duhanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

više...

srijeda, 13.04.2016. 16:17   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika o izmjenama propisa

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika na današnjoj je sjednici raspravljao o najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju uporabe duhanskih proizvoda.

više...

četvrtak, 21.07.2016. 9:12   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Reagiranje Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na tekst „Ugostitelji bez prava glasa“

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika reagirao je na tekst „Ugostitelji bez prava glasa“, autora Zorana Lukića, predsjednika Udruge konobara i barmena Hrvatske, objavljen na web stranici hrturizam.hr, a koji je prenesen s portala Barmen.hr

više...

srijeda, 27.04.2016. 13:29   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

HOK i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i HZZ o nedostatku ugostiteljskog kadra

Problemi s kojima se suočavaju obrtnici ugostitelji prilikom zapošljavanja odgovarajućeg kadra, bili su tema sastanka predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca, predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenada Šepaka i suradnika s pomoćnicima ministrice rada i mirovinskog sustava Mariom Bebićem i Ilijom Tadićem te v.d. ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom i suradnicima.

više...

petak, 07.10.2016. 15:04   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu od 27. do 29. studenoga

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore organizira 29. godinu za redom Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika. 

više...

ponedjeljak, 07.11.2016. 15:40   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Okrugli stol o utjecaju porezne reforme na ugostiteljstvo: Dizanje PDV-a ugrožava investicije i nova zapošljavanja

Planirano povećanja stope PDV-a za ugostiteljske usluge s 13 na 25 posto dovest će do drastičnog smanjenja investicija, rasta cijena te smanjenja zapošljavanja, istaknuto je u ponedjeljak na okruglom stolu o utjecaju porezne reforme na ugostiteljstvo u organizaciji tjednika Lider i Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.

više...

ponedjeljak, 07.11.2016. 15:56   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Ceh ugostitelja o poreznoj reformi

Nakon okruglog stola o utjecaju porezne reforme na ugostiteljstvo, održanom danas u Zagrebu, Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika održao je proširenu sjednicu.

više...

utorak, 07.02.2017. 15:21   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Ugostitelji, pronađite radnike na "Danima poslova u turizmu"!

Hrvatska obrtnička komora, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i Ministarstvo turizma pozivaju obrtnike ugostitelje i turističke djelatnike da se uključe u projekt „Dani poslova u turizmu“, kao poslodavci s ciljem pronalaska radne snage.

više...