Zahtjevi prijevoznika novom vodstvu ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture

srijeda, 27.01.2016. 15:13

Ceh prijevoznika HOK-a na svojoj drugoj sjednici, održanoj 27. siječnja raspravljao je o aktualnoj problematici koju će Hrvatska obrtnička komora u obliku prijedloga uputiti novom vodstvu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Među njima su već više puta ponavljani zahtjevi prijevoznika, poput zahtjeva za ukidanjem periodičkih pregleda i homologacije, verifikacijom CMR konvencije od strane Hrvatske, kaznama za pretovar vozila, nedostatku radne snage i odgovornosti vozača u prometu.

Prijevoznici će tražiti i imenovanje svog predstavnika u saborskom Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu te ponovno osnivanje sektora za promet pri ministarstvu. Tražit će i ukidanje obveze plaćanja HRT pristojbe.

Ceh prijevoznika raspravljao je o modalitetima formiranja koordinacije prijevozničkih komora i udruga, kako bi zajedno uspješnije utjecali na rješavanje problematike prijevozništva u Republici Hrvatske.

Na sjednici je bilo riječi o pripremama za održavanje Susreta prijevoznika koji će biti održan u ožujku u Vinkovcima te o prijedlozima za pružanje usluga objedinjene nabave obrtnicima koji se bave djelatnošću cestovnog prometa u okviru projekta Zajedničke nabave –HOK ZNA.