Održan sastanak s predstavnicima Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika

četvrtak, 28.01.2016. 15:21

U Hrvatskoj obrtničkoj komori danas je održan sastanak predstavnika Ceha prijevoznika HOK-a i Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika. Tema sastanka bila je inicijativa za ponovnim udruživanjem prijevoznika okupljenih u udruge i komore u zajedničku koordinaciju.

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec pozdravio je inicijativu za ponovnim osnivanjem koordinacije te naveo da su prioriteti suradnje zajednička izmjena regulative i zajednička nabava roba i usluga pod povoljnijim uvjetima.

Predsjednik Ceha prijevoznika HOK-a Emilio Bajlo istaknuo je da formiranje koordinacije prijevoznicima može dati reprezentativnosti i snagu da se stvori tzv. kritična masa koja može pokrenuti rješavanje mnogobojnih problema.

U ime Udruge na sastanku su sudjelovali predsjednik Dragutin Kranjčec i potpredsjednik Strukovne grupacije za promet pri HGK Darko Banko, koji su naveli da su u pregovorima s HGK i HUP-om da se suradnja prijevoznika nastavi, istaknuvši da je u EU konkurencija sve veća, a hrvatski prijevoznici je ne mogu pratiti radi visokih davanja koja su velika prijetnja branši.