9. susret prijevoznika 31. ožujka u Zagrebu

petak, 10.03.2017. 11:29

Hrvatska obrtnička komora organizira 9. susret prijevoznika, koji će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika u Ilici 49 u Zagrebu, s početkom u 9.30 sati.

Na ovogodišnjem susretu, kroz izlaganja i raspravu, razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:

  • odgovornost kod pretovara vozila
  • ''rad na crno'' u kontekstu obavljanja prijevoza za vlastite potrebe
  • periodičke tehničke preglede vozila i obvezu homologacije
  • administrativne prepreke kod obavljanja prijevoza u nekim državama članicama EU
  • problem neregistriranog i nelegalnog obavljanja djelatnosti u prijevozu putnika
  • problemi brodara
  • nedostatak potpora u obnovi voznog parka i poslovanja 

Kroz panel rasprave, na kojima će sudjelovati članovi Ceha prijevoznika i predstavnici Ministarstava pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva gospodarstva i poduzetništva, Carinske uprave i HZMO-a raspravit će se tri aktualne teme za prijevoznike: Zakon o cestovnom prometu, dopune i izmjene s naglaskom na rad na crno u kontekstu prijevoza za vlastite potrebe  i neregistrirana djelatnost te nelegalno obavljanje djelatnosti u prijevozu putnika (Uber); Zakon o sigurnosti prometa na cestama, dopune i izmjene - odgovornost kod pretovara vozila i obveze periodičkih tehničkih pregleda vozila i homologacija vozila te administrativne prepreke u slobodnom pružanju usluga na razini EU –  obveza isplate minimalne plaće u Francuskoj, Njemačkoj i Austriji.

Pokrovitelj skupa je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Generalni sponzor su CRODUX DERIVATI DVA, a sponzori su AMC Nova Gradiška i Tahograf.

U prilogu radna verzija programa skupa: