Ceh frizera i kozmetičara o problematici na terenu

petak, 03.06.2016. 13:40

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore održao je 2. lipnja svoju 5. sjednicu na kojoj je bilo riječi o analizi rada ceha u prvoj polovini godine. 

Naime, članovi Ceha dobili su zaduženja za komunikaciju s  cehovima i sekcijama po županijama, kako bi dobili povratne informacije o problematici na terenu.  U izvješćima s terena istaknuta je problematika davanja koja frizeri imaju za zaštitu na radu, dezinfekciju, deratizaciju i dezinsekciju te zbrinjavanje otpada te su istaknuti pozitivni primjeri na nekim područjima gdje su se frizeri udružili i ugovorili povoljnije uvjete kod dobavljača navedenih usluga. Od problematike istaknuti su i rad na crno te hiperprodukacija kadrova, a upozoreno je i na inspekcijski nadzor radnog vremena.  Također Ceh frizera traži uvođenje beneficiranog radnog staža za frizere zbog rada s velikim brojem kemikalija.

Predsjednik Ceha Ivica Zanetti izvijestio je članove Ceha o nastupu hrvatske frizerske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, održanom u Seulu, pohvalivši nastup i zalaganje članova Organizacijskog odbora, sutkinja i reprezentativaca. Prema njegovim riječima, bila je ovo velika promocija Hrvatske.

Na sjednici je bilo riječi i o organizaciji Susreta frizera i kozmetičara, koji se planira održati u ožujku 2017. te pripremama za odlazak na individualno Europsko prvenstvo frizera i kozmetičara, koje će se održati 11. i 12. rujna u Parizu.