Brončana medalja za predstavnicu HOK-a na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara u Parizu

utorak, 11.09.2018. 10:12

Hrvatska obrtnička komora kao  punopravni član OMC- a već niz godina omogućuje hrvatskim frizerima i kozmetičarima sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu frizera i kozmetičara.

Ove se godine Svjetsko prvenstvo, na kojem je sudjelovalo 50 zemalja te oko 4000 sudionika i natjecatelja održavalo od 8. do 10. rujna u Parizu. 
Iz Hrvatske je kao predstavnica HOK-a stigla delegacija od pet natjecatelja u pratnji trenera koji su članovi Ceha frizera HOK-a.

f1

HOK se ponosi činjenicom da su i ove godine na ovom važnom natjecanju sudili i hrvatski suci. Njih šestero kvalitetnim je suđenjem opravdalo i obnovilo svoje licence.

Natjecatelji koji su predstavljali Hrvatsku na ovogodišnjem prvenstvu nastupili su u različitim kategorijama:

Matija Leninger / Gents individual test (free fade cut) – muška kategorija sa živim modelom

Dejan Vukajlić / Gents individual test (tatoo design) – muška kategorija sa živim modelom

Matea Mesić / Jr ladies combination test (prestige gala style & prestige bridal stlye) -  na lutki

Zdravka Pukec / sr ladies individual test (fantasy stlye individual) - na lutki

Dragutin Sastić / gents commercial cut on manequin head - na lutki

 

f4

Najbolji rezultat  polučila je mlada natjecateljica Matea Mesić iz Velike Gorice koja je osvojila brončanu medalju u kategoriji „prestige bridal style“. U toj kategoriji natjecalo se više od 40 natjecatelja i natjecateljica, a Matea ima tek 20 godina pa se doista radi o sjajnom rezultatu!

Hrvatska obrtnička komora upućuje čestitke mladoj Matei, ali i svim ostalim natjecateljima i članovima tima koji su sjajno predstavili Hrvatsku na ovogodišnjem natjecanju u Parizu.

f7