Blagdanska čestitka predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca

ponedjeljak, 24.12.2018. 11:55

Poštovane kolegice i kolege obrtnici,

na izmaku godine javlja se potreba za promišljanjem događaja iza nas. Iako su ostvareni znatni pomaci, uvijek ostaje otvoren prostor za unaprjeđenje usluga i pogodnosti koje Hrvatska obrtnička komora pruža. 

Snažno smo se zalagali da naše poslovanje bude olakšano i ostvarili smo suradnju s tijelima koja nam mogu pomoći da se život obrtnika učini onakvim kakav zaslužujemo kroz doprinos koji dajemo ovom društvu.

Ostajemo ustrajni u postizanju našeg dugoročnog cilja: zaštiti, očuvanju i razvoju deficitarnih, tradicijskih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, ali i pružanju dobrodošlice i podrške novim i modernim obrtničkim zanimanjima. To  nas posebno veseli i drago nam je kad vidimo da mladi ljudi s jedinstvenim vještinama prepoznaju prednosti registriranja obrta.

Važno nam je da obrazovanje za obrtnička zanimanja bude usklađeno s potrebama tržišta rada i zato ćemo se i dalje boriti da Hrvatskoj obrtničkoj komori bude povjerena briga za obrtnička zanimanja. Ne želimo eksperimentirati s našom mladosti već nastaviti primjenjivati i unaprijediti postojeći sustav dualnog obrazovanja u Hrvatskoj – koji se zove Jedinstveni model obrazovanja.

Drage članice i članovi Hrvatske obrtničke komore, budite potpora na našem putu u suvremeno obrtništvo. Naš je cilj pokazati da bez obrtnika ne ide. Čitavo gospodarstvo Hrvatske i Europe počiva na obrtništvu i malim subjektima gospodarstva. No moramo biti svjesni da pojedinac nikada ne može posjedovati snagu kakvu ima naše obrtničko zajedništvo.

Zato vas sve pozivam da u novoj 2019. godini posjetite kuću hrvatskih obrtnika i da zajedničkim snagama nastavimo graditi i nadograđivati snažno hrvatsko obrtništvo.

Vama kolegice i kolege obrtnici, vašim obiteljima, suradnicima, poslovnim partnerima i djelatnicima Hrvatske obrtničke komore i cijelog komorskog sustava od srca želim čestit i blagoslovljen Božić uz obilje zdravlja, sreće i dobra. Želim da vam nova 2019. godina bude protkana poslovnim i privatnim uspjehom!