Novosti

ponedjeljak, 06.05.2019. 10:38   Novosti

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo otvoreni javni poziv za Program „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“

Predmet Otvorenog javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta temeljem Programa „Očuvanje i razvoj tradicijskih i umjetničkih obrta“ za 2019. godinu. Poziv se objavljuje na mrežnim stranicama Ministarstva https://www.mingo.hr/page/kategorija/ministarstvo, prijave se zaprimaju isključivo od 2. svibnja do 16. lipnja 2019. godine

više...


petak, 03.05.2019. 13:46   Novosti

Na Državnom prvenstvu cvjećara HOK-a u Splitu predstavljena vrhunska cvjetna izložba

Na jučerašnjem prvenstvu u Dioklecijanovim podrumima izabrana predstavnica Hrvatske za Europsko natjecanje cvjećara, koje će se održati iduće godine u Poljskoj

više...


četvrtak, 02.05.2019. 13:37   Novosti

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 3. do 8. svibnja na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

više...


utorak, 30.04.2019. 10:01   Novosti

Predsjedniku HOK-a dodijeljeno Priznanje za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije

Svečanom sjednicom Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije obilježen je Dan Krapinsko-zagorske županije.

Tom je prigodom župan Kolar uručio predsjedniku Ranogajcu Plaketu za doprinos ugledu i promociji Krapinsko-zagorske županije u zemlji i svijetu.  

više...


utorak, 30.04.2019. 9:00   Novosti

Održano XXIII. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu

U Vodicama se od 25. do 27. travnja 2019. godine održalo 23. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, s naglaskom na jačanje investicija i poticanje inovacija. Savjetovanju je prisustvovao i predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec sa suradnicima.

više...


petak, 26.04.2019. 11:32   Novosti

Uspješno održana prva edukacija za članove ispitnih komisija za provedbu majstorskih ispita za zvanje frizer

Hrvatska obrtnička komora omogućila je dodatno usavršavanje članovima ispitne komisije za praktični dio majstorskog ispita za zvanje frizer putem seminara i radionice kojima su pokrivene teme vrednovanja i ocjenjivanja kandidata te postupanja i odnosa s kandidatima koji pristupaju ispitu. Edukacija je održana u četvrtak, 25. travnja, u prostorijama Udruženja obrtnika Zagreb, a sudjelovale su članice ispitnih komisija iz Zagreba, Siska, Krapine i Karlovca.

više...


petak, 26.04.2019. 9:46   Novosti

Zbog kriterija koji utječu na cijenu zakupnina prostora u državnom vlasništvu HOK podnio ocjenu ustavnosti Zakona

Zakupci poslovnih prostora u vlasništvu Republike Hrvatske koji sklapaju nove ugovore zakonski su u nepovoljnijem položaju od zakupaca u poslovnim prostorima koji su u vlasništvu jedinica lokalne samouprave

više...


srijeda, 24.04.2019. 13:59   Novosti

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 25.4. do 2.5.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

više...


srijeda, 24.04.2019. 9:34   Novosti

Ministarstvo turizma dodjeljuje preko 32 milijuna kuna za poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u sektoru turizma i ugostiteljstva

Ministar Cappelli danas je potpisao 22 ugovora s predstavnicima ustanova za obrazovanje odraslih i udruga koje djeluju u sektoru turizma i ugostiteljstva vrijedna više od 32 milijuna kuna, a koji se dodjeljuju u sklopu natječaja za poboljšanje pristupa ranjivim skupinama tržištu rada.

više...


petak, 19.04.2019. 9:14   Novosti

Hrvatski obrtnici na 10. Međunarodnom sajmu GRAPOS EXPO u Gračanici

Hrvatska obrtnička komora organizirala je i sufinancirala nastup 8 hrvatskih obrtnika na međunarodnom sajmu u Gračanici te je drugu godinu zaredom osvojila prestižnu nagradu „brončani GRAPOS EXPO 2019“. HOK ulaže velike napore u promociju hrvatskih obrtnika, a ova nagrada stigla je kao priznanje kvaliteti nastupa na sajmu u Gračanici.

više...


srijeda, 17.04.2019. 14:12   Novosti

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 18. – 24.4.2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

više...


utorak, 16.04.2019. 14:28   Novosti

Poslovni adresari – upozorenje!

U posljednje vrijeme primijetili smo opet učestalu praksu dostave ponuda za upis podataka obrta u komercijalne poslovne adresare. Podsjećamo obrtnike da budu oprezni u postupanju s ponudama za objavu njihovih podataka u različitim „registrima“.

više...


utorak, 16.04.2019. 10:29   Novosti

Održana edukacija za članove komorskog sustava HOK-a

Tijekom ožujka i travnja ove godine održana je edukacija za predsjednike i potpredsjednike udruženja i područnih obrtničkih komora, predsjednike i članove nadzornih odbora te tajnike udruženja i komora, s ciljem detaljnijeg upoznavanja statutarnih ovlasti i odgovornosti te materijalno-financijskog poslovanja.

više...


ponedjeljak, 15.04.2019. 15:00   Novosti

Podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad elektroničkim putem

Uzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzima značajne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

više...


ponedjeljak, 15.04.2019. 10:22   Novosti

Cvjetna rapsodija u Splitu – Državno prvenstvo cvjećara HOK-a 2019.

Natjecanje će se održati 2. svibnja u Splitu, a na njemu će biti izabran hrvatski predstavnik za Europsko prvenstvo cvjećara 2020. u Poljskoj

Prvenstvo se održava u Dioklecijanovim podrumima, a posjetiteljima je omogućeno praćenje radnog dijela natjecanja, pa će tako imati priliku vidjeti cijeli proces stvaranja cvjetnih aranžmana.

više...


petak, 12.04.2019. 8:48   Novosti

Natječaj za dizajn i tisak letka za projekt Master5

Hrvatska obrtnička komora, za projekt Master5: Development of Master School Model through Regional VET-Business Partnerships585194-EPP-1-2017-1-SIEPPKA3-VET-APPREN, sufinanciran od strane programa Erasmus+ Europske unije, prikuplja ponude za dizajn i tisak letka.

više...


četvrtak, 11.04.2019. 14:42   Novosti

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uvažilo zahtjeve prijevoznika koji se tiču izmjena Pravilnika o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila

Hrvatski prijevoznici nezadovoljni Pravilnikom o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija je najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona održali sastanak s pomoćnikom ministra

Nastavno na analizu utjecaja Pravilnika na prijevoznički sektor i hrvatsko gospodarstvo, održan je hitni sastanak potpredsjednika Ceha prijevoznika HOK-a, Borisa Kosa i predstavnika Udruge cestovnih prijevoznika s pomoćnikom ministra Alenom Gospočićem.

više...


četvrtak, 11.04.2019. 9:52   Novosti

Predstavljene dobitnice natječaja ODVAŽNA

HOK pokrovitelj javnog događaja promocije dobitnica potpora Programa ekonomskog osnaživanja žena ODVAŽNA koji se održao 9. travnja u Zagrebu pod nazivom „Odvažno do održivosti: kako zajedno još bolje odgovoriti na potrebe žena u poduzetništvu“

više...


srijeda, 10.04.2019. 11:11   Novosti

Nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će nadzore fiskalizacije od 11. do 17. travnja 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

više...


utorak, 09.04.2019. 8:40   Novosti

Centar za urbanizam i projektiranje - Novi partner za nove pogodnosti u projektu HOK Zajednička nabava

Centar za urbanizam i projektiranje jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću za usluge, samostalno ili po potrebi u konzorciju stručno i kvalitetno obavlja sljedeće djelatnosti:

više...