Novosti

ponedjeljak, 19.11.2018. 10:21   Novosti

Objavljen Poziv Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) – 2

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT) - 2“. Poziv je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima s ciljem njihovog poticanja na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije radi unapređenja poslovnih procesa, integriranja poslovnih funkcija, učinkovite organizacije tijeka rada, poboljšanja interakcije s klijentima i dobavljačima te poboljšanja tržišnog položaja poduzeća.

više...


četvrtak, 15.11.2018. 15:03   Novosti

U HOK-u održan trening u okviru projekta „Consumer Law Ready – Spremni za prava potrošača“

U Hrvatskoj obrtničkoj komori  održan besplatni trening za obrtnike kao poduzetnike iz kategorije malih i srednjih poduzeća iz prava potrošača u digitalnom dobu

Trening je održan u okviru europskog projekta „Consumer Law Ready“ – „Spremni za prava potrošača“, koji se jedinstveno provodi u svim državama članicama EU uz potporu Europskog parlamenta i Europske komisije.

više...


četvrtak, 15.11.2018. 10:55   Novosti

Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore

U Rijeci, Delnicama, Opatiji, Orahovici i Pitomači, ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 15. do 16.. studenog 2018. godine.

više...


četvrtak, 15.11.2018. 9:17   Novosti

Nastup hrvatskih obrtnika na Međunarodnom sajmu Tehnoma 2018. u Skopju

Hrvatska obrtnička komora je organizirala i s 50% troškova standardno uređenog izložbenog prostora sufinancirala kolektivan nastup članova HOK-a na Međunarodnom sajmu TEHNOMA u Skopju 2018., održanom od 24. do 28. listopada 2018. godine u Skopju.

više...


srijeda, 14.11.2018. 15:36   Novosti

Delegacija iz Češke Republike u studijskom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komori i Obrtničkoj komori Zagreb

Majstorski ispiti u Hrvatskoj primjer su dobre prakse

Stručnjaci koji u Republici Češkoj provode projekt s ciljem uvođenja sustava majstorskih ispita i majstorskih kvalifikacija danas su posjetili Hrvatsku obrtničku komoru i Obrtničku komoru Zagreb.

više...


srijeda, 14.11.2018. 15:26   Novosti

Preraspodjelom kvota osiguran dodatni broj dozvola za boravak i za rad za 2018. godinu

Zbog velike potražnje u određenim djelatnostima do kraja godine omogućen dodatni broj stranih radnika

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava dalo je suglasnost da se unutar godišnje kvote za zapošljavanje stranaca za 2018. godinu preraspodjeli broj dozvola iz djelatnosti i zanimanja za koje će biti vidljivo da neće biti iskorištene, u djelatnosti i zanimanja koje su iskorištene, a za koje postoji interes poslodavaca za izdavanjem dozvola za boravak i rad.

više...


srijeda, 14.11.2018. 15:03   Novosti

Izmjene Zakona o trošarinama omogućit će prijevoznicima značajnu uštedu

Zastupnici u Hrvatskome saboru danas raspravljaju o prijedlogu izmjena Zakona o trošarinama za što se Hrvatska obrtnička komora snažno zalagala

Nakon višegodišnjih zahtjeva prijevozničkih organizacija, uključivši i Hrvatsku obrtničku komoru, danas je na saborsku raspravu konačno upućen prijedlog izmjena Zakona o trošarinama kojim bi se uveo povrat trošarine na dizel u komercijalnom prijevozu robe i putnika kupljen bezgotovinski u Hrvatskoj. 

više...


srijeda, 14.11.2018. 10:07   Novosti

8. Međunarodna konferencija o učenju za poduzetništvo - ICEL8

Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski, prva visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj koja je dobila dopusnicu za izvođenje svih svojih studijskih programa putem sustava učenja na daljinu – online studija, organizira 8. Međunarodnu konferenciju o učenju za poduzetništvo – ICEL8.

više...


ponedjeljak, 12.11.2018. 14:46   Novosti

Spremni za prava potrošača: besplatni treninzi za obrtnike u Zagrebu, Dubrovniku i Puli i završna konferencija u Bruxellesu

Nakon održanih nacionalnih treninga u okviru europskog projekta Consumer Law Ready (Spremni za prava potrošača), pri kojima je 25 stručnjaka educirano iz pet osnovnih područja prava potrošača u digitalnom dobu, Hrvatska obrtnička komora, kao nacionalni partner projekta, nastavlja s projektnim aktivnostima i organizira besplatne lokalne treninge za obrtnike i druge male i srednje poduzetnike iz prava potrošača u digitalnom dobu.

više...


ponedjeljak, 12.11.2018. 11:31   Novosti

HOK poduzima radnje za realizaciju Zaključaka Susreta ribara

Nastavno na Zaključke Susreta ribara HOK-a te na sastanak održan u Ministarstvu poljoprivrede vezano uz troškove goriva, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu HOK-a Mato Oberan, sastali su se prošli tjedan s predstavnicima INA-e, najvećeg distributera na hrvatskom tržištu.

više...


četvrtak, 08.11.2018. 15:10   Novosti

TREĆI MANDAT: Dragutin Ranogajec vodit će Hrvatsku obrtničku komoru naredne četiri godine

Dragutin Ranogajec, većinom glasova članova Skupštine Hrvatske obrtničke komore na konstituirajućoj sjednici, izabran je ponovno za predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u sljedećem četverogodišnjem mandatu od 2018. do 2022. godine.

više...


četvrtak, 08.11.2018. 11:23   Novosti

Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore

U Puli, Pazinu, Rovinju, Umagu, Donjoj Stubici i Zaboku ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 08. do 09. studenog 2018. godine.

više...


utorak, 06.11.2018. 9:04   Novosti

Poziv za iskaz interesa za članstvo u tematskim inovacijskim vijećima

Inovacijsko vijeće za industriju Republike Hrvatske, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske, donijelo je Odluku o osnivanju tematskih inovacijskih vijeća (TIV), radnih tijela za operativnu podršku radu Inovacijskog vijeća za industriju Republike Hrvatske.

više...


ponedjeljak, 05.11.2018. 9:09   Novosti

Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore

U Zadru i Čakovcu ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 05. do 07. studenog 2018. godine.

više...


petak, 02.11.2018. 15:12   Novosti

Inicijativa za jačanje veza između obrtnika i dizajnera sufinancirana sredstvima EU

Projekt „MADE IN“ čiji je nositelj Muzej za umjetnost i obrt ima za cilj podignuti razinu suradnje dizajnera i obrtnika i potaknuti moguće promjene u razvoju tradicionalnog obrtništva.

više...


srijeda, 31.10.2018. 9:02   Novosti

Cilj mirovinske reforme predstavljen članovima Upravnog odbora HOK-a

Na poziv i zamolbu predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca, ministar Pavić predstavio članovima Upravnog odbora HOK-a paket mjera reforme mirovinskoga sustava

više...


utorak, 30.10.2018. 11:51   Novosti

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti na radu stupio na snagu

Navedene izmjene i dopune Zakona neće utjecati na smanjenje stupnja sigurnosti i zaštite zdravlja radnika na mjestu rada kod poslodavca, odnosno neće povećati  rizik od nastanka ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom, a osigurat će određeno administrativno rasterećenje poslodavaca.

više...


ponedjeljak, 29.10.2018. 11:22   Novosti

Porezna uprava i Carinska uprava provode pojačane nadzore

U Šibeniku, Kninu i Sisku ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave u suradnji s Carinskom upravom, provodit će pojačane nadzore od 29. do 31. listopada 2018. godine.

više...


četvrtak, 25.10.2018. 15:40   Novosti

HOK na 9. Međunarodnoj konferenciji o alternativnom rješavanju sporova ugostio brojne međunarodne stručnjake

Hrvatska obrtnička komora devetu je godinu zaredom, 23. i 24. listopada organizirala Međunarodnu konferenciju o alternativnom rješavanju sporova.
Svečanom otvorenju konferencije prisustvovali su brojni ugledni gosti, predstavnici institucija i struke, a svečano ju je otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. 

više...


četvrtak, 25.10.2018. 14:37   Novosti

31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore u Šibeniku

Pozivamo vas na 31. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), koji će se održati od 25. do 27. studenoga u Šibeniku, u hotelu „Ivan", u turističkom naselju Solaris.

više...