Predstavljamo Obrtničku komoru Splitsko-dalmatinske županije

ponedjeljak, 19.02.2018. 9:30

Organiziranost obrta na području Splitsko-dalmatinske županije potječe još iz davne 1349. godine, kada se na tom području osnovala asocijacija brodara kao skup samostalnih zanatlija.

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije osnovana je 1994. godine, temeljem Zakona o obrtu iz 1993. godine. Trenutno je u županiji aktivno oko 10.000 obrtnika, koji djeluju kroz 12 udruženja obrtnika: Split, Trogir, Kaštela, Omiš, Makarska, Sinj, Vrgorac, Gradac, Imotski, Brač, Hvar i Vis.

Među obrtnicima najzastupljeniji su ugostitelji i trgovci, ali nisu zanemarene ni ostale djelatnosti kojih također ima u velikom broju.

Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije u samom je vrhu komorskog sustava po broju kandidata koji polažu majstorske ispite i ispite stručne osposobljenosti, kao i po broju licenciranih radnji za prijem naučnika.

Već 18 godina Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije sudjeluje na Međunarodnom sajmu SASO na kojem obrtnici iz cijele države izlažu po povoljnijim uvjetima nego ostali izlagači.

IMG_20180216_110753

U komorskom uredu svi obrtnici su dobrodošli te im stručna služba pruža usluge savjetovanja po bilo kojem pitanju za koji pokažu interes.

Surađuju s lokalnom i područnom samoupravom gdje su prepoznati kao pouzdan partner u različitim projektima i manifestacijama.

Sjedište komore nalazi se na adresi: Ruđera Boškovića 28/1, Split, u prostoru od oko 400 m² u kojem su smješteni uredi i velika dvorana za organizaciju ispita i seminara.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 07,00 do 15,00 sati.

U komorskom uredu zaposlena su četiri djelatnika.

Predsjednica: Elida Marković

Tajnica: Katija Šabić

Savjetnica za školstvo: Elizabeta Bego

Voditelj računovodstva: Goran Ljubičić

Referent za komorski doprinos i administrativne poslove: Ranka Jeličić