Predstavljamo Obrtničku komoru Šibensko - kninske županije

petak, 18.05.2018. 11:29

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije stručna je i poslovna organizacija obrtnika utemeljena 1.ožujka 1995. sa stalnim sjedištem u Šibeniku. 

Trenutno broji 3314 obrtnika, čime se svrstava među najznačajnije subjekte šibensko-kninskog gospodarstva. Prema strukturi i broju obrtnika najzastupljeniji su ugostitelji i turistički djelatnici, zatim trgovci te obrti u uslužnim djelatnostima. Slijede prijevoznici, ribari, proizvodni obrti i frizeri. Radi usklađivanja i rješavanja stručnih pitanja gospodarske grane kojoj obrtnik pripada, obrtnici organiziraju svoj strukovni rad po cehovima na  razini Komore i udruženja obrtnika. Organiziranost rada je dobrovoljna.

Obrtnička komora Šibensko-kninske županije djeluje u sinergiji sa svojih pet udruženja - Udruženje obrtnika Šibenik, Udruženje obrtnika Vodice i Tribunj, Udruženje obrtnika Murter, Pirovac, Tisno, Udruženje obrtnika Knin i Udruženje obrtnika Drniš.

Zaposlenici komore i udruženja osposobljeni su za servisiranje svih obrtničkih zahtjeva, a vrata njihovih ureda otvorena su svim obrtnicima koji u svakom trenutku mogu dobiti stručnu pomoć ili informaciju koja im može koristiti u poslovanju.

Predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije je Joso Smolić. Potpredsjednik je Ante Radić, a u Komorskom uredu zaposlene su stručna suradnica za obrazovanje Nađa Baranović  te računovotkinja i referentica za komorski doprinos i administrativne poslove Gordana Kukolj Mraović.

Sjedište Komore je na adresi Mandalinskih žrtava 16C u Šibeniku.