Predsjednik Dragutin Ranogajec

IMG_6560-2_resize

Dragutin Ranogajec predsjednik je Hrvatske obrtničke komore (HOK) u mandatu 2011.- 2015. godina te u novom mandatu do 2018. godine.

Obrtnik je trgovačke struke od 1989. godine. Vlasnik je obiteljskog trgovačkog obrta i knjigovodstvenog servisa.  Od 1990. godine aktivno je uključen u rad obrtničkih asocijacija na lokalnoj razini, kao predsjednik Sekcije za trgovinu i član Upravnog odbora Udruženja obrtnika Krapina. U razdoblju do 2004. godine obavljao je razne dužnosti u tijelima OK Krapinsko-zagorske županije, među kojima i dužnost predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Od 2004. do 2011. godine bio je član Upravnog odbora, predsjednik Odbora za gospodarstvo, Odbora za europske integracije te potpredsjednik Odbora za financije Hrvatske obrtničke komore.  

Aktivno sudjeluje u radu Odbora za gospodarstvo Hrvatskog sabora. Član je Rotary kluba Krapina, gdje je obnašao dužnost predsjednika, kao i član Izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

U siječnju 2011. godine izabran je za predsjednika Hrvatske obrtničke komore u mandatu 2011.-2015. godine. 

Većinom glasova članova Skupštine Hrvatske obrtničke komore na prvoj, konstituirajućoj sjednici Skupštine, održanoj 28. travnja 2015. godine, izabran je ponovno za predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u mandatu do 2018. godine.

Osnovne smjernice programa u sedam točaka, koji je predsjednik Dragutin Ranogajec iznio članovima Skupštine HOK-a odnose se na zastupanje interesa obrtništva na svim razinama, pravodobno informiranje, unaprjeđenje sustava strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja, promociju obrtništva i komore, jačanje jedinstvenog komorskog sustava, podršku poslovanju, savjetovanje i nove usluge za članstvo te druženje i stvaranje zajedništva.