Predsjednik Dragutin Ranogajec

IMG_6560-2_resize

Dragutin Ranogajec predsjednik je Hrvatske obrtničke komore (HOK) u mandatu 2011.- 2015., 2015.- 2018. te u trećem mandatu 2018.- 2022. godine.

Obrtnik je trgovačke struke od 1989. godine. Vlasnik je obiteljskog trgovačkog obrta i knjigovodstvenog servisa.  Od 1990. godine aktivno je uključen u rad obrtničkih asocijacija na lokalnoj razini, kao predsjednik Sekcije za trgovinu i član Upravnog odbora Udruženja obrtnika Krapina. U razdoblju do 2004. godine obavljao je razne dužnosti u tijelima OK Krapinsko-zagorske županije, među kojima i dužnost predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Od 2004. do 2011. godine bio je član Upravnog odbora, predsjednik Odbora za gospodarstvo, Odbora za europske integracije te potpredsjednik Odbora za financije Hrvatske obrtničke komore.  

Član je Rotary kluba Krapina, gdje je obnašao dužnost predsjednika, kao i član Izvršnog odbora Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Krapina.

Dragutin Ranogajec je vanjski član Odbora za obnovu i razvoj, a danas je član Odbora za gospodarstvo Hrvatskoga Sabora u dva saborska mandata te član Vijeća za gospodarska pitanja Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

U siječnju 2011. godine izabran je za predsjednika Hrvatske obrtničke komore u mandatu 2011.-2015. godine. 

Većinom glasova članova Skupštine Hrvatske obrtničke komore na prvoj, konstituirajućoj sjednici Skupštine, održanoj 28. travnja 2015. godine, izabran je ponovno za predsjednika Hrvatske obrtničke komore (HOK) u mandatu do 2018. godine.

Skupština Hrvatske obrtničke komore, na konstituirajućoj sjednici održanoj 8. studenoga 2018. godine, ukazala mu je povjerenje te će Dragutin Ranogajec voditi komoru do 2022. godine.

U dosadašnjem radu najvažniji cilj kojemu je podredio brojne aktivnosti bilo je zalaganje za jače, konkurentnije, uspješnije i modernije obrtništvo, a nastavak djelovanja ka ostvarivanju tog cilja predstavio je kroz novi program koji se sastoji od pet ključnih točaka: prioriteti, proaktivnost, obrazovanje, otvorenost i sustav.