Novosti

  • Novosti
  • Erasmus+ Joint Mentorship: održan prvi regionalni tematski sastanak na temu sura...

Erasmus+ Joint Mentorship: održan prvi regionalni tematski sastanak na temu suradnje dionika u strukovnom obrazovanju


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Kvalitetno strukovno obrazovanje se temelji na kvalitetnoj partnerskoj suradnji i komunikaciji među školama, poslodavcima, roditeljima, učenicima kao i ostalim institucijama uključenih u sustav (komore, agencije, ministarstva). U skladu s navedenim, cilj Erasmus+ projekta Joint Mentorship: Better Cooperation for Better VET (Zajedničko mentorstvo: bolja suradnja za bolje strukovno obrazovanje) je unaprijediti kvalitetu strukovnog obrazovanja i osposobljavanja unaprjeđenjem suradnje između svih dionika u sustavu.

Jedna od aktivnosti je organizacija regionalnih tematskih sastanaka na kojima bi se okupili različiti dionici na jednom mjestu te kako bi u međusobnom dijalogu raspravili izazove s kojima se susreću na svakodnevnoj bazi te kako bi pronašli zajednička rješenja koja bi unaprijedila kvalitetu strukovnog obrazovanja.

Prvi regionalni tematski sastanak održan je 20. ožujka u Rijeci u prostorijama Obrtničke komore Primorsko-goranske županije. Sastanku su prisustvovali predstavnici Predsjedništva OK Primorsko-goranske županije, predstavnici HOK-a, predstavnice Obrtničke škole Opatija te predstavnici Fakulteta informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci koji su ujedno i partneri na projektu. Na sastanku su predstavljene aktivnosti na projektu kao i rad radnih skupina koje rade na pojedinim projektnim rezultatima. Dodatno, raspravljalo se o postojećim izazovima i problemima u svakodnevnoj provedbi nastave i mogućim rješenjima koja bi se mogla implementirati putem projektnih aktivnosti.

Cilj projekta je poboljšati suradnju dionika u strukovnom obrazovanju kroz organizaciju seminara, edukacija i radionica te izradu Smjernica za bolju suradnju u strukovnom obrazovanju s primjerima dobre prakse (.pdf i video format). Isto tako, projektom se planira unaprijediti provedbu strukovnog obrazovanja osmišljavanjem i izradom e-mapa naukovanja, omogućujući lakše i brže praćenje učenika i međusobno komunikaciju škola, poslodavaca i ostalih dionika poput obrtničke komore. Konačno, cilj projekta je poboljšati pedagoške vještine mentora kako bi bili bolje pripremljeni za podučavanje učenika na naukovanju kroz e-module za lakšu pripremu ispita iz osnovnih znanja o poučavanju učenika na naukovanju odnosno dodatno educiranje u području radne pedagogije.

Ciljne skupine projekta su učenici (sadašnji i budući), škole (stručni učitelji, razrednici, pedagozi, psiholozi, ravnatelj), mentori koji provode naukovanje u obrtima i poduzećima, komore i druge institucije s relevantnom ulogom u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju (npr. ministarstva, agencije), stručna i opća javnost.

Projekt traje do lipnja 2025. godine, a ukupna vrijednost financijske potpore je 250.000,00 EUR.

Logo_Erasmus+Logo

 
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.