HOK i HEP Opskrba potpisali Sporazum o suradnji - povoljnija električna energija za obrtnike

četvrtak, 12.11.2015. 13:50

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s HEP Opskrbom, koji su 12. studenoga potpisali predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i direktorica HEP Opskrbe mr. sc. Tina Jakaša, osigurava se pravna podloga za povoljnije uvjete opskrbe električnom energijom za članove Hrvatske obrtničke komore na području cijele Hrvatske. 

HOK-HEP 1

HEP-Opskrba će u sljedećem razdoblju sa svakom Područnom obrtničkom komorom sklopiti zasebne sporazume kojima će se utvrditi međusobna prava i obveze, odnosno definirati uvjeti ugovora o opskrbi električnom energijom za obrtnike s njihovog područja.  Na temelju generalnog sporazuma s HOK-om, HEP Opskrba će sklapati pojedinačne ugovore s POK-ovima, odnosno obrtnicima. 

 „Namjera Hrvatske obrtničke komore je kroz projekt Zajednička nabava - HOK ZNA, omogućiti našim članovima kvalitetnije i povoljnije poslovanje te osigurati poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem raznih benefita i pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, s kojima Hrvatska obrtnička komora ima ugovore.“, istaknuo je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. Ujedno je dodao kako je obrtnicima u poslovanju bitno smanjiti ulazne troškove, a Sporazum s HEP Opskrbom nudi tu mogućnost te oni na taj način postaju konkurentniji na tržištu. 

Direktorica mr.sc. Tina Jakaša, dipl.ing tom je prigodom izjavila: „Iznimno sam zadovoljna što je HEP Opskrba produbila partnerstvo s Hrvatskom obrtničkom komorom i što nam se pružila prilika poduprijeti poslovanje obrtnika u cijeloj Hrvatskoj. Nakon uspješne suradnje s Obrtničkom komorom Zagreb, na temelju koje smo obrtnicima s područja Zagreba i Zagrebačke županije ponudili povoljniju cijenu električne energije, drago mi je što ćemo ovaj program proširiti na područje cijele Hrvatske. Veseli me što će HEP Opskrba i na ovaj način dati svoj doprinos poslovanju obrtnika i olakšati im poslovanje.“

Hrvatska obrtnička komora okuplja gotovo 77.000 obrta koji čine respektabilan udio u gospodarstvu Republike Hrvatske pa je 

HOK-HEP 4

povećanje konkurentnosti članova, kroz uštede koje će ostvariti, mjerljiv doprinos u ukupnim gospodarskim aktivnostima. HEP Opskrba vodeći je opskrbljivač na tržištu električne energije u Republici Hrvatskoj s više od 68.000 kupaca kategorije poduzetništvo i kućanstvo, kojima svakodnevno pruža pouzdanu i sigurnu opskrbu energijom.