Gospodarstvo i savjetovanje

  • Gospodarstvo i savjetovanje
  • Izvori financiranja za obrtnike
  • Financijski instrumenti ESIF zajmovi i jamstva

Financijski instrumenti - ESIF zajmovi i jamstva

Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) je razvojna i izvozna banka te izvozno-kreditna agencija Republike Hrvatske. Osnovana je 12. lipnja 1992. godine, a osnovna joj je zadaća poticanje razvitka hrvatskog gospodarstva.

Proizvodi i usluge HBOR-a:

Kreditiranje: HBOR nudi različite kreditne programe koji su prilagođeni potrebama poduzetnika. To uključuje povoljne kredite za ulaganja s kamatnim stopama od 0,4% ili subvencijom kamatne stope do 75%.

Fondovi rizičnog kapitala: HBOR je potaknuo osnivanje najvećeg start-up fonda i novih fondova rizičnog kapitala.

Osiguranje izvoza: HBOR nudi police osiguranja kao kolateral za odobrenje kredita uz subvencioniranje premije, preuzimajući do 90% rizika povrata kredita.

Vodič za izvoznike: HBOR pruža osnovne informacije potrebne poduzetnicima koji razmatraju izlazak na međunarodno tržište ili su nedavno počeli izvoziti.

HBOR je osnovan s ciljem izgradnje mostova između poduzetničkih ideja i njihovih ostvarenja kako bi se osnažila konkurentnost hrvatskog gospodarstva. Osnivač i 100%-tni vlasnik HBOR-a je Republika Hrvatska.

Kontakti:
HRVATSKA BANKA ZA OBNOVU I RAZVITAK
Strossmayerov trg 9, 10000 Zagreb

Informacije možete dobiti slanjem upita na kreditiranje@hbor.hr ili putem poziva na sljedeće brojeve telefona

099 4591 703 (Sjeverna Dalmacija)
099 4591 751 (Srednja i Južna Dalmacija)
091 5176 723 (Lika i središnja Hrvatska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija)
099 4591 735 (Istra)
098 384 412 (Primorje i Gorski kotar)
098 433 953 (Sjeverozapadna Hrvatska)
098 289 276 (Slavonija i Baranja)
091 4597 026 (Zagreb i Zagrebačka županija)

Popisu područnih ureda možete i ostalim kontaktima možete pristupiti OVDJE.

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) je agencija hrvatske vlade, a poduzetnicima pruža podršku kroz sve razvojne faze njihovog poslovanja – od istraživanja i razvoja ideje pa sve do komercijalizacije i plasmana na tržište.

Proizvodi i usluge HAMAG-BICRO-a:

Financijski instrumenti su jedan od najučinkovitijih načina korištenja financijskih resursa radi ostvarivanja ciljeva poticanja malog i srednjeg poduzetništva. Usmjeravajući se na projekte koji su potencijalno ekonomski iskoristivi, financijski instrumenti pružaju podršku ulaganjima putem zajmova, jamstava uz mogućnost kombiniranja sa  subvencioniranjem kamatne stope te vlasničkih i kvazi-vlasničkih instrumenata financiranja. Financijski instrumenti pomažu u mobilizaciji dodatnih javnih i/ili privatnih izvora financiranja u svrhu otklanjanja tržišnih nedostataka. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju i sve veću oskudnost javnih resursa, očekuje se da će financijski instrumenti imati još značajniju ulogu u budućnosti.

Bespovratne potpore: nudi cijelu lepezu usluga za potrebe poduzetnika kroz programe financiranja putem bespovratnih potpora.

Podrška razvoju poslovanja: pruža podršku malim i srednjim poduzetnicima (MSP) u raznim aspektima poslovanja: profesionalne savjetodavne i stručne usluge.

Međunarodna suradnja: suradnjom s međunarodnim organizacijama stvara konkurentnije poduzetničko okruženje kroz provedbu internacionalnih projekata.

Kontakti:

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije
Ksaver 208, Zagreb
Popisu ispostava HAMAG-BICRO-a možete pristupiti OVDJE.


Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.