Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

četvrtak, 21.07.2016. 9:12   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Reagiranje Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na tekst „Ugostitelji bez prava glasa“

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika reagirao je na tekst „Ugostitelji bez prava glasa“, autora Zorana Lukića, predsjednika Udruge konobara i barmena Hrvatske, objavljen na web stranici hrturizam.hr, a koji je prenesen s portala Barmen.hr

više...

srijeda, 27.04.2016. 13:29   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

HOK i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava i HZZ o nedostatku ugostiteljskog kadra

Problemi s kojima se suočavaju obrtnici ugostitelji prilikom zapošljavanja odgovarajućeg kadra, bili su tema sastanka predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca, predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenada Šepaka i suradnika s pomoćnicima ministrice rada i mirovinskog sustava Mariom Bebićem i Ilijom Tadićem te v.d. ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom i suradnicima.

više...

srijeda, 13.04.2016. 16:17   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika o izmjenama propisa

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika na današnjoj je sjednici raspravljao o najavljenim izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju uporabe duhanskih proizvoda.

više...

petak, 25.03.2016. 10:10   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Naplata zahoda za goste u ugostiteljskim objektima

Ministarstvo turizma - Samostalni sektor turističke inspekcije, dostavilo je pojašnjenje vezano za naplatu zahoda u ugostiteljskim objektima.

više...

četvrtak, 24.03.2016. 11:34   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Nelojalna konkurencija ugostiteljima

Nelojalnu konkurenciju ugostiteljima provode oni koji uslužuju kupca, a nisu registrirani za ugostiteljstvo, ističe predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore Nenad Šepak. To su najčešće pekarnice, kiosci i manje trgovine.

više...

srijeda, 27.01.2016. 15:49   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Pripreme za 29. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, na 5. proširenoj (telefonskoj) sjednici, održanoj 27. siječnja, razmatrao je prijedloge područnih obrtničkih komora za poboljšanje koncepcije sljedećeg, 29. kongresa.

više...

srijeda, 16.12.2015. 14:36   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Sljedeći kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u Splitu

Na 4. proširenoj (telefonskoj) sjednici Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore, održanoj 16. prosinca, prihvaćen je prijedlog Ceha iz Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije da se sljedeći, 29. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u jesen 2016. godine održi u Splitu.   

više...

petak, 27.11.2015. 15:40   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika na panelu o autorskim pravima

U sklopu Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2015. održane 26. studenoga u Zagrebu u organizaciji, HDS ZAMP-a, organizirana je i panel diskusija „Jesu li autorska prava parafiskalni namet“, na kojoj je sudjelovao i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenad Šepak. 

više...

srijeda, 25.11.2015. 15:26   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Priznanja istaknutim ugostiteljkama i ugostiteljima

U sklopu 28. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenad Šepak, dodijelili su Priznanja istaknutim obrtnicama i obrtnicima za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke.

više...

utorak, 24.11.2015. 11:46   Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika

Usvojeni zaključci 28. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika

U Šibeniku je 23. i 24. studenoga održan 28. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Nakon izlaganja o aktivnostima u proteklih godinu dana i aktualnoj problematici struke te rasprave, izdvojeni su glavni problemi ugostiteljskog i turističkog sektora i predložena moguća poboljšanja poslovanja. Na kraju, usvojeni su sljedeći Zaključci:

više...