U sklopu Vinistre organiziran kratak enološki tečaj za obrtnike ugostitelje

ponedjeljak, 15.05.2017. 13:21

POREČ - 24. međunarodna izložba vina i vinarske opreme Vinistra otvorena 12. svibnja u Poreču. U dogovoru s udrugom Vinistra, Udruženje obrtnika Poreč organiziralo je 13. svibnja kratki besplatan enološki tečaj za obrtnike ugostitelje.  

Od trenutka sadnje grožđa do arhiviranja vina enolog je taj koji kreira vino te mora poznavati svaki segment kako vinarstva tako i vinogradarstva da bi s lakoćom mogao djelovati u svom području. Enolog je uključen u sve procese koji se događaju kod vina što znači da mora imati znanja i s područja kemije, biologije i srodnih znanosti. Rukovanje buteljama, priprema vina za serviranje, poznavanje čaša i ostalog potrebnog pribora, osnove serviranja pojedinih tipova pića samo su neke od obveznih vještina sommeliera. Zajedničkom suradnjom porečkog Udruženja obrtnika, Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Rijeci i Hrvatskog sommelier kluba organiziran je ovaj kratki tečaj za akreditirane ugostitelje.

Moderatori: dr.sc. Mario Staver i Alena Stuparić (HSK).