Svečana podjela majstorskih diploma i uvjerenja o usavršavanju za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata

ponedjeljak, 10.07.2017. 13:43

KOPRIVNICA - U prostorima Koprivničko-križevačke županije dodijeljene su majstorske diplome i uvjerenja o usavršavanju za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

Svečana podjela bila je organizirana za 32 kandidata koji su majstorski ispit položili u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije u rokovima: rujan i prosinac 2016. godine te veljača i svibanj 2017. godine te za 7 kandidata koji su završili program usavršavanja za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata.

Prilikom svečanosti prisutnima se obratio tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, koji je istaknuo kako je majstorski ispit najveći stupanj obrazovanja u struci. Oni koji su postali majstori dostigli su taj vrh. „Posebno mi je drago što će oni koji već imaju obrte ovime poboljšati svoju uslugu, a oni koji još nemaju da će ih otvoriti i tako doprinijeti razvoju obrtništva i gospodarstva u našoj županiji. Isto tako, nadam se da ćete biti poticaj mladima da upisuju deficitarna, strukovna zanimanja jer se na vašem primjeru vidi da u kratkom roku mogu doći do vrha struke i krenuti u svijet poduzetništva, biti sam svoj gazda.“, rekao je Barać.

IMG_2719

U ime Koprivničko-križevačke županije prisutne je pozdravio župan Darko Koren te je rekao da je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije izuzetno angažirana u stvaranju gospodarskog kapaciteta u segmentu obrtništva koji ima veliku ulogu u gospodarskom sustavu. „Možemo biti zadovoljni jer imamo respektabilan broj polaznika koji nam garantira da ćemo biti uspješni u jednom segmentu gospodarstva koje je izuzetno perspektivno u odnosu na neka druga.“, izjavio je Koren.

U razdoblju od 1997. do 2017. godine u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije majstorski ispit je prijavilo 540 kandidata, a položilo 485 majstora. Do 2016. godine Obrtničko učilište Pouka provelo je usavršavanje za poslove voditelja za izradu i provedbu EU projekata za pet grupa s ukupno 58 polaznika.

Župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, zajedno sa zamjenikom župana za društvene djelatnosti, Ratimirom Ljubićem, kandidatima su uručili diplome i uvjerenja.