Promocija majstora

petak, 14.07.2017. 10:43

SPLIT - U Obrtničkoj komori Split održana je promocija 145 novih majstora koji su ispit polagali u prosincu 2016. godine, te u veljači i svibnju 2017. godine.

Majstorski ispit polagao se u 14 različitih zanimanja: kozmetičar, pediker, frizer, kuhar, elektroinstalater, automehaničar, autolimar, autoelektričar, autoserviser, vodoinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, instalater grijanja i klimatizacije, klesar i očni optičar.

DSCN2245 (2)

Tom prigodom, predsjednica OK Splitsko-dalmatinske županije, Elida Marković, čestitala je nazočnima i naglasila da  je velika čast biti majstor. „To znači da Vas je struka prepoznala kao odgovorne ljude s potrebnim kompetencijama za samostalan rad, koji sutra mogu nastavit prenosit stečena znanja i vještine novim mladim naraštajima. Budite čuvari tradicije obrtništva na našem području, ali se ne zaboravite stalno usavršavati, prilagođavati suvremenim trendovima kako bi uspješno poslovali i opstali na tržištu.“, rekla je Elida Marković.

Velika je potražnja za ovakvim kadrom, pa se majstori ne zadržavaju na Zavodu za zapošljavanje. Dobra je vijest da među novim majstorima još uvijek ima klesara te se tako održava tradicija jednog od najstarijih zanata na našim područjima.