Potpisan sporazum o suradnji na organizaciji 25. Zagorskog gospodarskog zbora

ponedjeljak, 19.06.2017. 15:55

KRAPINA - Sporazum o suradnji na organizaciji 25. Zagorskog gospodarskog zbora potpisan je 19. lipnja u prostorijama Krapinsko-zagorske županije u Krapini.

Sporazum su potpisali župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško.

Župan Željko Kolar je nakon potpisivanja sporazuma istaknuo kako će se Zagorski gospodarski zbor održati u jednoj dobroj poduzetničkoj atmosferi budući da gospodarski rezultati kontinuirano rastu te su u 2016. godini bili za 10% bolji nego u 2015. „Ovo radimo za naše obrtnike, poduzetnike i gospodarstvenike i to je prije svega zahvala njima za doprinos kompletnom razvoju gospodarstva. Ovo je i promocija samog Zagorja kao destinacije koja je prijatelj poduzetnika i obrtnika, koja je prepoznata od investitora, kao i na inozemnom tržištu – rekao je župan Kolar i dodao kako se već intenzivno radi na pripremama Zbora. Država partner ove će godine biti Austrija, a županija Istarska, čija će političko – gospodarska delegacija u srpnju doći u posjet Krapinsko – zagorskoj županiji i Gradu Krapini kako bi se dogovorila suradnja između dvaju komora i suradnja na samom Zagorskom gospodarskom zboru. 25. Zagorski gospodarski zbor bit će održan od 7. do 9. rujna 2017. godine u sklopu Tjedna kajkavske kulture u Krapini, a glavni nositelj organizacije ove godine je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije uz suorganizatore  HGK ŽK Krapina, te ostale članove Organizacijskog odbora Krapinsko-zagorsku županiju i grad Krapinu.

Ovom prigodom predsjednik OKKZŽ Davor Pleško uputio je još jednom poziv za prijavu besplatnog nastupa na ovoj najvećoj gospodarskoj manifestaciji naše županije, svim zainteresiranim obrtima, poduzećima i OPG-ima. On-line prijave se dostupne na: www.zgz.hr.