Gastro okusi Istre

srijeda, 19.04.2017. 15:27

ROVINJ - U Rovinju se 20. travnja održavaju 11. "Gastro okusi Istre", promotivna i natjecateljska manifestacija, u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije.

Cilj manifestacije je promocija ugostiteljskih i ostalih obrtničkih djelatnosti, a predstavit će se ugostitelji iz cijele županije, pripremajući na licu mjesta jela od zdravih domaćih namirnica. U natjecateljskom dijelu, po jedan predstavnik svakog udruženja pripremat će jela od pomalo zanemarene školjke kaneštrele (češljača, mala kapa). Sva pripremljena jela, vina i ostali proizvodi (a, uz obrtnike, sudjelovat će i Strukovna škola Eugena Kumičića i Lovačko društvo Rovinj) mogu se degustirati kupnjom tanjura i čaše.

U sklopu manifestacije, održat će se i prezentacija projekta "Domaća web tržnica", te okrugli stol s temom "Kako povećati iskoristivost ugostiteljskih i turističkih kapaciteta u Istarskoj županiji".