Vijesti iz komora i udruženja

utorak, 19.09.2017. 13:35   Vijesti iz komora i udruženja

Dodjela majstorskih diploma

VIROVITICA - Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije među prvima je u samostalnoj Republici Hrvatskoj započela provoditi majstorske ispite, te je pri njezinih tridesetak ispitnih komisija od 1996. do danas status majstora steklo više od 1300 osoba s područja gotovo svih županija.

više...

ponedjeljak, 18.09.2017. 15:49   Vijesti iz komora i udruženja

14. Obrtnički sajam u Karlovcu

KARLOVAC - Tradicionalna gospodarska manifestacija, 14. Obrtnički sajam Karlovac, održava se i ove godine na Trgu bana Jelačića u Karlovcu, od 19. do 22. rujna.

više...

ponedjeljak, 18.09.2017. 10:18   Vijesti iz komora i udruženja

Obrtu „Jakupec“ Zlatna žlica na 7. AGROEXPO-u

VIROVITICA - U subotu, 16. rujna, na prostoru ulice F. Rusana i Trga kralja Tomislava u Virovitici održan je 7. sajam agroproizvoda i opreme AGROEXPO, koji je usprkos kišnom vremenu okupio stotinjak izlagača.

više...

petak, 15.09.2017. 14:56   Vijesti iz komora i udruženja

Učenicima održano predavanje o obrtništvu

PAZIN - Na poziv nastavnika Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile u Pazinu (GSŠJD)  Roberta Fabrisa,  14. rujna, tajnica Udruženja obrtnika Pazin, Alison Merlić, održala je predavanje o obrtništvu: pravnoj regulativi, registraciji i osnivanju obrta, knjigovodstvu u obrtu, uvjetima za registriranje obrta te usporedbi obrta i trgovačkog društva, učenicima 4. i 1. razreda, smjer komercijalist. Predavanje je slušalo i nekoliko profesora strukovnih predmeta iz GSŠJD.

više...

petak, 15.09.2017. 13:23   Vijesti iz komora i udruženja

Obrtnici na Vinkovačkim jesenima

VINKOVCI - Vinkovačke jeseni su događaj koji je nezaobilazan i prepoznatljiv diljem Hrvatske. Smotra na kojoj se već više od 50 godina predstavlja izvorna kultura i umjetnost i upravo se tim putem štite od zuba vremena i prezentiraju u punom sjaju svakoj novoj generaciji koja dolazi. No, to je i manifestacija koja je izašla iz okvira klasične smotre, pa svojim širokim programom pruža ponešto korisno i zanimljivo za svakoga. U sklopu 52. Vinkovačkih jeseni u Vinkovcima održan je niz gospodarskih događaja, na kojima su sudjelovali i obrtnici.

više...