Objave za medije

petak, 07.04.2017. 16:43   Objave za medije

Predsjednik HOK-a Ranogajec prenio ovlasti na potpredsjednika Pleška

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, zbog sudjelovanja u predizbornoj kampanji na lokalnim izborima, na današnjoj je sjednici Upravnog odbora HOK-a, temeljem Statuta, donio odluku o prijenosu svojih ovlasti na potpredsjednika HOK-a Davora Pleška od 10. travnja do 10. lipnja 2017.

više...

srijeda, 05.04.2017. 10:41   Objave za medije

HOK traži zaštitu najmanjih vjerovnika Agrokora

U cilju zaštite interesa obrtnika, kao mikro i malih poduzetnika, Hrvatska obrtnička komora (HOK) dostavila je 4. travnja Vladi RH primjedbe i prijedloge za izmjene i dopune Prijedloga Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH (tzv. Lex Todorić).

više...

petak, 31.03.2017. 15:22   Objave za medije

Održan 9. susret prijevoznika – hrvatski prijevoznici sve manje konkurentni

Ulaskom u EU, domaći prijevoznici dobili su snažne takmace na europskom tržištu prijevozničkih usluga, što iziskuje brojne kvalitativne prilagodbe i unaprjeđenja. 

više...

srijeda, 08.03.2017. 15:32   Objave za medije

Otvoren Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM) koji je otvoren danas, 8. ožujka, predstavlja se i 29 hrvatskih obrtnika, od kojih njih sedam izlaže prvi puta.

više...

utorak, 07.03.2017. 13:57   Objave za medije

HOK vodi 29 izlagača na Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu (IHM)

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM), koji se održava od 8. do 14. ožujka 2017. godine, u organizaciji i uz financijsku potporu Hrvatske obrtničke komore (HOK) nastupit će 29 izlagača, od kojih njih sedam izlaže po prvi put. 

više...

ponedjeljak, 06.03.2017. 11:57   Objave za medije

U cilju osiguravanja ravnopravne tržišne utakmice, HOK traži ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu

Kako bi zaustavila nepoštenu tržišnu konkurenciju trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne samouprave u odnosu na ostale gospodarske subjekte, Hrvatska obrtnička komora (HOK), zatražila je ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu. 

više...

utorak, 28.02.2017. 14:59   Objave za medije

Predsjednik HOK-a najavio kandidaturu za župana Krapinsko-zagorske županije

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec na jučerašnjoj je sjednici Skupštine HOK-a najavio kandidaturu za župana Krapinsko-zagorske županije na predstojećim lokalnim izborima, na kojima će sudjelovati kao nestranački kandidat na listi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i koalicijskih partnera.

više...

petak, 17.02.2017. 17:13   Objave za medije

Komentar Hrvatske obrtničke komore na povećanje komorskog doprinosa

Skupština Hrvatske obrtničke komore 2014. godine donijela je Odluku o obveznicima, jedinstvenoj osnovici, načinu i rokovima plaćanja obveznog komorskog doprinosa za jedinstveni sustav organiziranosti obrta u iznosu od 2% osnovnog osobnog odbitka od dohotka. 

više...

četvrtak, 16.02.2017. 15:56   Objave za medije

Ministar poljoprivrede Tolušić dao podršku ribarima

Ministarstvo poljoprivrede podržava ribare i naša namjera je da budete maksimalno zadovoljni sa zakonskim okvirom koji regulira ribarstvo, a mi ćemo s naše strane učiniti sve što je u našoj mogućnosti da vam olakšamo poslovanje, istaknuo je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić na 6. sjednici Ceha za ribarstvo i akvakulturu Hrvatske obrtničke komore (HOK), održanoj danas u Zagrebu.  

više...

četvrtak, 09.02.2017. 12:07   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora traži ocjenu ustavnosti Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PDV-u

Hrvatska obrtnička komora (HOK) predala je Ustavnom sudu Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe članka 6. Zakona  o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodanu vrijednost (PDV).

više...