Objave za medije

ponedjeljak, 24.07.2017. 13:46   Objave za medije

CRODUX i HOK: povoljnija nabava naftnih derivata i plina

CRODUX nastavlja uspješnu suradnju s Hrvatskom obrtničkom komorom u projektu Zajednička nabava HOK ZNA, koja omogućava svim obrtnicima povoljniju nabavu naftnih derivata te prirodnog i ukapljenog naftnog plina (UNP).

više...

četvrtak, 13.07.2017. 14:55   Objave za medije

Hrvatska obrtnička komora i Poliklinika Medikol potpisali sporazum o suradnji

Temeljem Sporazuma Hrvatske obrtničke komore (HOK) s Poliklinikom Medikol i Ustanovom za zdravstvenu skrb Medikol koji su 13. srpnja u Zagrebu potpisali predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, ravnateljica Poliklinike Medikol Ivanka Trstenjak - Rajković  te ravnateljica Ustanove za zdravstvenu skrb Medikol Irijana Rajković, u projektu HOK Zajedničke nabave osiguravaju se posebni uvjeti za korištenje zdravstvenih usluga za članove HOK-a.

više...

srijeda, 12.07.2017. 12:34   Objave za medije

HOK: Primanja obrtnika treba zaštititi jednako kao i plaće radnika

Hrvatska obrtnička komora uputila je Vladi, klubovima zastupnika i Ministarstvu pravosuđa prijedloge amandmana na Konačni prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona kako bi se, prije svega, zaštitio položaj obrtnika u procesu provedbe ovrhe. Riječ je o zakonu koji je već godinama nepovoljan za obrtnike te ih dovodi u neravnopravan položaj u usporedbi s ostalim fizičkim osobama, a prihvaćanjem prijedloga HOK-a obrtnicima bi se konačno omogućio ravnopravan radni status.

više...

petak, 23.06.2017. 15:28   Objave za medije

Akademija povodom Dana HOK-a 30. lipnja

Svečana Akademija povodom Dana Hrvatske obrtničke komore održat će se u petak, 30. lipnja, u hotelu Westin (Kristalna dvorana), s početkom u 12.00 sati.

više...

petak, 23.06.2017. 15:17   Objave za medije

HOK se ograđuje od napada taksi prijevoznika na novinara portala Index.hr

Hrvatska obrtnička komora ograđuje se od fizičkog napada na novinara portala Index.hr koji se dogodio 21. lipnja, kao i od uvreda upućenih predstavnicima medija od strane pojedinih taksi prijevoznika prisutnih na konferenciji za medije. 

više...

srijeda, 21.06.2017. 11:07   Objave za medije

HOK ponovo upozorio na nezakonit rad Uber Croatia i neprovođenje zakona

Povod današnje konferencije za medije održane ispred zgrade Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, je neprovođenje zakona po pitanju zabrane nezakonitog rada Uber Croatia i nezakonitog korištenja aplikacije Uber International Holding Nizozemska. 

više...

subota, 03.06.2017. 14:32   Objave za medije

Reagiranje na medijske objave o fiskalizaciji - Obrtnici nisu lopovi!

Hrvatska obrtnička komora (HOK) najoštrije osuđuje kršenje zakona, ali i tendencionost u medijskom izvješćivanju kakvim se nanosi šteta ugledu obrtnika i obrtništva u RH, zbog čega je HOK odmah reagirao prema medijima koji u napisima i prilozima o fiskalizaciji sve prekršitelje nazivaju obrtnicima.

više...

petak, 26.05.2017. 11:06   Objave za medije

Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

U Hrvatskoj obrtničkoj komori danas je potpisan Protokol  o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

više...

četvrtak, 25.05.2017. 16:20   Objave za medije

HOK i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve dogovorili su zajedničku suradnju u cilju povezivanja svojih članova i razmjene iskustava. 

više...

utorak, 23.05.2017. 14:54   Objave za medije

Fiskalizacija – pripremite se na vrijeme!

Od 1. srpnja 2017. svi obveznici fiskalizacije u prometu gotovinom (uključujući i paušalne porezne obveznike) trebaju izdavati račune putem naplatnih uređaja. U namjeri da svojim članovima pomogne da potrebnu opremu i programe za fiskalizaciju nabave po povoljnijim uvjetima, Hrvatska obrtnička komora sklopila je sporazume o suradnji s niže navedenim partnerima. 

više...