Objave za medije

petak, 26.05.2017. 11:06   Objave za medije

Podrška suradnji u području resocijalizacije i zapošljavanja liječenih ovisnika

U Hrvatskoj obrtničkoj komori danas je potpisan Protokol  o suradnji između Humanitarne organizacije Zajednica Susret, Hrvatske obrtničke komore i Hrvatskog udruženja menadžera i poduzetnika CROMA.

više...

četvrtak, 25.05.2017. 16:20   Objave za medije

HOK i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve potpisali Sporazum o suradnji

Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Udruženje trgovinskih, gospodarskih i obrtničkih komora Litve dogovorili su zajedničku suradnju u cilju povezivanja svojih članova i razmjene iskustava. 

više...

utorak, 23.05.2017. 14:54   Objave za medije

Fiskalizacija – pripremite se na vrijeme!

Od 1. srpnja 2017.  svi obveznici fiskalizacije u prometu gotovinom (uključujući i paušalne porezne obveznike) trebaju izdavati račune putem naplatnih uređaja. U namjeri da svojim članovima pomogne da potrebnu opremu i programe za fiskalizaciju nabave po povoljnijim uvjetima, Hrvatska obrtnička komora sklopila je sporazume o suradnji s niže navedenim partnerima. 

više...

subota, 29.04.2017. 13:41   Objave za medije

Susret i Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara - uspješan spoj edukacije i demonstracije vještina i znanja

Dodjelom nagrada najuspješnijim frizerima i kozmetičarima, završen je Susret frizera i kozmetičara i Otvoreno prvenstvo frizera i kozmetičara koji su 28. travnja održani na Zagrebačkom velesajmu, u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) - Ceh frizera i kozmetičara.

više...

petak, 07.04.2017. 16:43   Objave za medije

Predsjednik HOK-a Ranogajec prenio ovlasti na potpredsjednika Pleška

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore (HOK) Dragutin Ranogajec, zbog sudjelovanja u predizbornoj kampanji na lokalnim izborima, na današnjoj je sjednici Upravnog odbora HOK-a, temeljem Statuta, donio odluku o prijenosu svojih ovlasti na potpredsjednika HOK-a Davora Pleška od 10. travnja do 10. lipnja 2017.

više...

srijeda, 05.04.2017. 10:41   Objave za medije

HOK traži zaštitu najmanjih vjerovnika Agrokora

U cilju zaštite interesa obrtnika, kao mikro i malih poduzetnika, Hrvatska obrtnička komora (HOK) dostavila je 4. travnja Vladi RH primjedbe i prijedloge za izmjene i dopune Prijedloga Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH (tzv. Lex Todorić).

više...

petak, 31.03.2017. 15:22   Objave za medije

Održan 9. susret prijevoznika – hrvatski prijevoznici sve manje konkurentni

Ulaskom u EU, domaći prijevoznici dobili su snažne takmace na europskom tržištu prijevozničkih usluga, što iziskuje brojne kvalitativne prilagodbe i unaprjeđenja. 

više...

srijeda, 08.03.2017. 15:32   Objave za medije

Otvoren Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM) koji je otvoren danas, 8. ožujka, predstavlja se i 29 hrvatskih obrtnika, od kojih njih sedam izlaže prvi puta.

više...

utorak, 07.03.2017. 13:57   Objave za medije

HOK vodi 29 izlagača na Međunarodni sajam obrtništva u Münchenu (IHM)

Na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu (IHM), koji se održava od 8. do 14. ožujka 2017. godine, u organizaciji i uz financijsku potporu Hrvatske obrtničke komore (HOK) nastupit će 29 izlagača, od kojih njih sedam izlaže po prvi put. 

više...

ponedjeljak, 06.03.2017. 11:57   Objave za medije

U cilju osiguravanja ravnopravne tržišne utakmice, HOK traži ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu

Kako bi zaustavila nepoštenu tržišnu konkurenciju trgovačkih društava u vlasništvu jedinica lokalne samouprave u odnosu na ostale gospodarske subjekte, Hrvatska obrtnička komora (HOK), zatražila je ocjenu ustavnosti Zakona o komunalnom gospodarstvu. 

više...