Gospodarstvo i međunarodna suradnja

srijeda, 26.04.2017. 9:50   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Obrtnicima predstavljeni uvjeti i najvažniji propisi za uspješno poslovanje u Austriji

Hrvatska obrtnička komora (HOK), u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom, organizirala je 25. travnja u Zagrebu drugi seminar na temu uvjeta poslovanja u Austriji u okviru kojeg su se sudionici upoznali s najvažnijim propisima koje moraju zadovoljiti poslujući na austrijskom tržištu. 

više...

utorak, 25.04.2017. 13:47   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Prijavite se za pripremne radionice za Javni poziv „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta organizira pripremne radionice za Javni poziv „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzećima.

više...

petak, 14.04.2017. 10:27   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Prijavite se na seminar "Uvjeti poslovanja u Austriji"!

Hrvatska obrtnička komora u suradnji s Hrvatsko-austrijskom trgovinskom komorom poziva Vas da sudjelujete na seminaru „Uvjeti poslovanja u Austriji“. Seminar će se održati u utorak, 25. travnja 2017. godine u prostorijama Hrvatske obrtničke komore, Ilica 49/I, Zagreb, s početkom u 10.00 sati. 

više...

četvrtak, 13.04.2017. 15:31   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Objavljen Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima

Objavljen je Javni natječaj za dodjelu potpora inovatorima koji razvijaju i promoviraju inovacije za poduzetničko korištenje. 

više...

četvrtak, 30.03.2017. 13:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Objavljen natječaj Internacionalizacija poslovanja

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je 29. ožujka natječaj financiran iz EU Fonda za regionalni razvoj „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-ova“

više...

četvrtak, 30.03.2017. 8:36   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Glavna tajnica UEAPME u posjetu HOK-u

Veronique Willems, glavna tajnica UEAPME (Europska udruga obrtnika, malih i srednjih poduzetnika) i Peter Faross, savjetnik UEAPME, na sastanku održanom 29. ožujka u Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK), raspravljali su s predstavnicima HOK-a o važnosti informacija koje dobivamo od UEAPME-a te o preprekama za malo i srednje poduzetništvo s naglaskom na problematiku obrta u RH.

više...

četvrtak, 16.03.2017. 15:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Javni poziv za dodjelu sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) raspisala je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu sredstava za aktivnosti promocije malog gospodarstva.

više...

utorak, 14.03.2017. 13:44   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Potpredsjednica Grupe poslodavaca EGSO-a Violeta Jelić podnijela amandman za zaštitu mikro i malih proizvođača alkoholnih pića

Potpredsjednica Grupe poslodavaca Europskog gospodarsko-socijalnog odbora (EGSO) Violeta Jelić, glavna tajnica HOK-a, podnijela je amandman na Prijedlog uredbe Europskog parlamenta i Vijeća o definiciji, prezentiranju i označavanju jakih alkoholnih pića, upotrebi naziva jakih alkoholnih pića u prezentiranju i označavanju drugih prehrambenih proizvoda te zaštiti oznaka zemljopisnog podrijetla za jaka alkoholna pića.

više...

srijeda, 08.03.2017. 11:47   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Poziv na prezentaciju „Mogućnosti nastupa hrvatskih tvrtki na talijanskom tržištu“

Pozivamo Vas na prezentaciju „Mogućnosti nastupa hrvatskih tvrtki na talijanskom tržištu“, koja će se održati u srijedu, 15. ožujka od 10 sati u konferencijskoj dvorani Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52, 1. Kat (Green Gold centar).

više...

srijeda, 01.03.2017. 14:33   Gospodarstvo i međunarodna suradnja

Nove mjere aktivne politike zapošljavanja

Vlada je objavila paket od devet novih mjera aktivne politike zapošljavanja. Mjere se fokusiraju na gospodarski rast i razvoj, a za cilj imaju posebno aktivaciju osjetljivih skupina: mladih, dugotrajno nezaposlenih i osoba s invaliditetom. 

više...