9. susret prijevoznika 31. ožujka u Zagrebu

petak, 10.03.2017. 11:29

Hrvatska obrtnička komora organizira 9. susret prijevoznika, koji će se održati u petak, 31. ožujka 2017. godine u Velikoj dvorani Matice Hrvatskih obrtnika u Ilici 49 u Zagrebu, s početkom u 9.30 sati.

Na ovogodišnjem susretu, kroz izlaganja i raspravu, razmotrit će se aktualne teme vezane uz obavljanje prijevozničke djelatnosti s naglaskom na:

• odgovornost kod pretovara vozila
  • ''rad na crno'' u kontekstu obavljanja prijevoza za vlastite potrebe
  • periodičke tehničke preglede vozila i obvezu homologacije
  • administrativne prepreke kod obavljanja prijevoza u nekim državama članicama EU
  • problem neregistriranog i nelegalnog obavljanja djelatnosti u prijevozu putnika
  • problemi brodara
  • nedostatak potpora u obnovi voznog parka i poslovanja

Na Susretu očekujemo izlaganja tema vezanih uz prijevoz robe u cestovnom prometu, prijevoz putnika u cestovnom prometu (autobusi), autotaksi prijevoz i male turističke brodare. Koncepcija samog susreta pruža priliku svim sudionicima da saznaju nove informacije bitne za struku, ali i mogućnost da iznesu najznačajnije probleme te da ponude svoje viđenje rješenja.

Temeljem dobrih iskustava s već održanih stručnih susreta, namjera nam je i ove godine organizirati raspravu s ključnim sudionicima iz prijevozničke djelatnosti, ali i s predstavnicima izvršne vlasti, kako bi se odvojilo dovoljno vremena za primjerenu raspravu i donošenje prijedloga rješenja i zaključaka o ključnim problemima, prilikama i smjeru razvoja ove djelatnosti.

U prilogu radna verzija programa skupa: